Zašto je uklanjanje aviona trajalo toliko dugo?

Potpuna normalizacija avio-saobraćaja na aerodromu “Nikola Tesla” očekuje se do kraja dana. Do sada 50 letova pomereno.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

13:58

Zašto je uklanjanje aviona trajalo toliko dugo?
Screenshot/Prva

Najveći problem je sa osam preusmerenih letova, od koji je četiri “Er Srbije”. Jedan od njih je i let iz Njujorka, koji je preusmeren na Zagreb. Očekuje se, kako saznaje TV Prva, da i on uskoro sleti na beogradski aerodrom, a put ka SAD će, umesto u 12.30, nastaviti sa zakašnjenjem od bar četiri sata.

Istovremeno, putnici iz Srbije koji su iz Kaira preusmereni u Budimpeštu preživljavaju pravu golgotu, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Petar Vojinović iz portala “Tango siks” kaže za TV Prva da je, prema saznanjima tog portala, avion “Idžiptera”, koji je jutros ostao na pisti beogradskog aerodroma i tako odložio sve letove, imao tehničkih problema još kada je poleteo iz Sudana.

"Bilo je predviđeno da se na njemu obave neki radovi u Kairu, a da li su oni odrađeni ne znam. Odatle je taj avion krenuo ka Beogradu da preuzme putnike”, kaže Vojinović.

Prema njegovim rečima, prilikom sletanja došlo je najverovatnije do greške pilota, koji je izgubio blag pravac sletanja i pokušao da “isparira” desnim točkom, kojim je kočio. Na kraju se dogodilo da su mu gume eksplodirale, laički rečeno, objašnjava on.

Na pitanje da li je zaista bilo potrebno nekoliko sati kako bi se taj avion uklonio s piste, on kaže da je reč o veoma osetljivoj proceduri. Prema njegovim rečima, beogradski aerodrom ima modernu opremu za uklanjanje letelica s piste pa i u slučajevima najtežeg kvara, ali napominje da je ovde bilo reči o ispravnom avionu.
“Njemu su eksplodirale gume i s njim se moralo oprezno rukovati jer je avion ispravan”, objašnjava Vojinović.

Pročitajte još i:

- UŽIVO Avion izguran, pista nije oštećena

-Saopštenje aerodroma: Činimo sve

- Na "Tesli" i dalje vanredno: Nema letova do daljnjeg

- Haos na aerodromu "Nikola Tesla", avion blokirao sve

- "Zapalile se gume, ali to je do aviona - na 'Tesli' bezbedno"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: