Slučaj gradonačelnika Niša: Priveden, pretučen, bahatost?

Niš -- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović napustio je sinoć Klinički centar Niš u koji je smešten nakon navodnog napada na njega na Kosovu.

Izvor: B92, prva
Podeli
Foto: Tanjug, Zoran Žestić
Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Kako su preneli mediji, Bulatović je navodno napadnut u noći između subote i nedelje, u jedan čas ujutro, na administrativnom prelazu Merdare. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio lišen slobode, prilikom čega je zadobio povrede leve podlaktice.

Prebačen je u KC Niš, iz kog nije izdato zvanično saopštenje već je na sajtu te ustanove navedeno da je Bulatović primljen s povredama leve podlaktice.

Zadržan je zbog daljeg posmatranja i najverovatnije šoka koji je doživeo, javila je jutros dopisnica TV Prve iz Niša.

Kosovska policija saopštila je u nedelju da gradonačelnik Niša nije pretučen niti je zaustavljen tek tako, već zbog toga što je pokušao da preko administrativne linije kod Merdara pokušao da na Kosovo uđe sa stranačkim kolegama tako što je zaobišao vozilom celu kolonu koja je u tom trenutku čekala na prelaz.

Kako kažu iz kosovske policije on je najpre upozoren da se vrati na začelje kolone, a pošto nije poslušao, priveden je.

Podsetimo, Bulatović je na Kosovo krenuo kako bi prisustvovao mitingu koji je predsednik Srbije održao pred kosovskim Srbima.

Drugih zvaničnih informacija nema, a prema najnovijim Bulatović je sinoć, nešto pre 20 časova, pušten iz KC Niš i očekuje se da se tokom dana pojavi na poslu.

Hronika

strana 1 od 117 idi na stranu