Džonson: Nećemo nametati rešenje, podrška Vučiću

Američki senator i predsedavajući Komisije za državnu bezbednost Ron Džonson rekao je da SAD neće nametati rešenje za status Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2018.

19:15

Džonson: Nećemo nametati rešenje, podrška Vučiću
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

On je naveo da svi zvaničnici SAD, i predsednik Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens, žele da se problem Kosova reši.

“Želim da kažem srpskom narodu, američki narod želi da vidi Srbiju uspešnu, mi želimo mir, bezbednost. Želimo jednu stabilnu situaciju, želimo prosperitet. Mi nećemo da namećemo nikakvo rešenje, želim da podržimo Vučića, da mu damo prostora da nađe rešenje. Imate hrabrog lidera. On želi najbolje za svoj narod, daću sve od sebe da dam podršku ljudima u Srbiji i na Kosovu koji žele mir i stabilnost“, rekao je Džonson posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Džonson se zahvalio na gostoprimstvu i čestitao je Srbiji na ekonomskom napretku.

Američki senator Ron Džonson izjavio je da uvek postoji mogućnost da predsednik SAD Donald Tramp poseti Srbiju i da će on to ohrabriti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodao da bi to bila velika i važna poseta.

"Ja ću to da ohrabrim, ali ne kontrolišem njegov raspored" rekao je Džonson na pitanje novinara da li postoji mogućnost da predsednik SAD Tramp dođe u Srbiju, a Vučić, u šaljivom tonu, dodao da nije to izmislio i da mu je Tramp to rekao.

"On je to meni rekao, ja to nisam izmislio, A, sad, jednom će valjda da ima vremena, ja se nadam i bilo bi važno da predsednik Tramp dođe" naveo je Vučić.

Kako je rekao, od predsednika SAD Džimija Kartera nijedan američki predsednik nije dolazio u Srbiju i to bi blila velika i važna poseta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: