"Nisam glorifikovao Miloševića, prave se da nisu čuli"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mnogi “falsifikovali“ njegov govor koji je održao u nedelju u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE / Florian Wieser
Foto: EPA-EFE / Florian Wieser

Vučić je, na konferenciji održanoj sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, povodom dela govora koji se odnosio na Slobodana Miloševića, a koji je izazvao burne reakcije pre svega u Hrvatskoj, rekao da “neki jesu slušali, neki nisu, a neki se prave da nisu čuli“.

“Govorio sam o budućnosti, o neophodnosti uspostavljanja dobrih odnosa Srba i Albanaca. Bukvalno su neki falsifikovali ili se prave da nisu čuli. Za Miloševića sam rekao da je imao najveću podršku, da je bio veliki lider, ali da su rezultati njegove vladavine za Srbe bili veoma loši. Samo što su mnogi ispustili taj drugi deo rečenice“, rekao je Vučić.

Kako kaže, nije želeo da napada Miloševića “za ono za šta su ga napadali drugi“.

“Ono što sam rekao juče nije glorifikacija, već naprotiv ozbiljna i odgovorna kritika politike koju smo vodili i to je svako razumeo. Zato sam rekao da je nama važno da ne gajimo kult grobova, da ne gajimo kult prošlosti, već budućnosti, a to što su neki to iskoristili samo govori da nisu spremni da se suoče sa prošlošću, da vode odgovornu politiku“, naveo je on.

Da podsetimo, Vučić se sastao sa senatorom Džonsonom.

Vučić je rekao da je senator Džonson "uvek želeo da čuje šta Srbi imaju da kažu i zalagao se za mir na Balkanu i trudio se da svojim autoritetom, znanjem i prisustvom doprinese stvaranju kompromisnog rešenja između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu