Dačić odgovara Kolindi: Prvo vratite Srbe u Knin

Ministar Ivica Dačić reagovao je danas na izjavu predsednice Hrvatske Kolide Grabar Kitarović povodom govora Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2018.

17:29

Dačić odgovara Kolindi: Prvo vratite Srbe u Knin
Foto: Tanjug/MSP

"Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991. godine tamo živelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata", rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kako je u reagovanju na izjavu Grabar Kitarovićeve rekao Dačić, dvadeset godina kasnije, posle zločinačke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba.

"Šta je to ako nije etničko čišćenje? Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku", poručio je šef srpske diplomatije.

Grabar Kitarovićeva danas je, reagujući na izjavu Aleksandra Vučića na KiM, rekla da se Hrvatska zastava vijorila u Kninu i pre njegovog govora i da će se vijoriti i ubuduće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: