Incident na KiM: Flašama na novinare, policija interveniše

Albanci u mestu Vojteš, na pravcu iz južne Kosovske Mitrovice ka mestu Banje, na barikadi od zapaljenih guma, gađali su flašama ekipu Tanjuga.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.09.2018.

10:42

Incident na KiM: Flašama na novinare, policija interveniše
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oko 200 ljudi blokiralo je put vozilima, zapalili su automobilske gume, a preko celog puta postavili su transparente na albanskom jeziku na kojima se srpski narod i predsednik Vučić optužuju za genocid, a na parolama se nalazi transparent sa slikama nestalih i ubijenih iz tog kraja.

Iako je bilo prisutno 4 - 5 policajaca, izveštačima Tanjuga je rečeno da ne mogu da garantuju za njihovu bezbednost.

Policija pred barikadom savetovala je izveštačima Tanjuga da se okrenu i odu sa tog mesta, jer je mnogo mladih i nervoznih, kako je rečeno, pa bi mogla da poleti kamenica.

Pojedini okupljeni provocirali su Tanjugovu ekipu dobacivanjem, a pred odlazak su novinare gađali flašama.

KPS je prisutna duž čitave magistrale, a Albanci na barikadi nose albanske zastave.

Kosovska policija udaljava novinske ekipe koje se nalaze nedaleko od barikada ka mestu Banje, iz pravca Zubinog potoka, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Na toj lokaciji nalazi se nekoliko novinarskih ekipa.

Prema saznanjima Tanjuga, interverntne jedinice KPS spremaju se da krenu iz pravca Drena. Nedaleko od barikada nalaze se i meštani, a strahuje se da bi situacija mogla da se pogorša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: