Vulin napustio studio: Nemojte, molim vas, to da me pitate

Vojska Srbije će poštovati odluke predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i sve što on bude naredio će biti sprovedeno.

Izvor: B92

Nedelja, 09.09.2018.

10:30

Vulin napustio studio: Nemojte, molim vas, to da me pitate
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Predsednik je vrhovni komandant Vojske Srbije i sve što on bude rekao biće sprovedeno. On može da naredi upotrebu vojske i sve što on bude rekao biće sprovedeno. On je taj koji će o tome odlučiti. Ako on kaže da treba obezbediti njegovu bezbednost ili da prođe do mesta gde hoće, to će biti obezbeđeno", kazao je Vulin.

Upitan kako će Srbija reagovati ako napadnu predsednika, Vulin je kazao da ga to ne pitaju.

"Nemojte me ni pitati. Nemojte, molim vas, to da me pitate. Znate šta bih o tome rekao. Neću to da kažem, ali znate kako bismo reagovali", kazao je Vulin za TV Pink.

Reagujući na vest da je predsednik Srbije krenuo ka Banjama, nakon što su privremene kosovske vlasti odlučile da otkažu taj deo posete, kazao je da Vučić pokazuje hrabrost, ne ugrožavajući nikoga, te da rizikuje sopstvenu glavu.

Dodao je da Aleksandar Vučić pokazuje izuzetnu ličnu hrabrost kao što je pokazao u Srebrenici, kao što je pokazao na svakom mestu.

"Sada pokazuje ponovo ne ugrožavajući nikoga, ni Srbe ni Albance, ne praveći nikoga taocima svoje politike. On rizikuje sopstvenu glavu. Rizikuje sopstvenu bezbednost", naveo je ministar odbrane.

Vulin je iznenada i bez obrazloženja napustio studio Pink tv, gde je gostovao. Vulin, koji je komentarisao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, rekao je, između ostalog, da su barikade i zabrane jedino što naoružani Albanci znaju da daju kao odgovor na posetu našeg predsednika, koji je tokom boravka na KiM slao isključivo poruke mira.

Na ranije pretnje predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, da bi Vučić na KiM mogao da prođe kao Marko Đurić, kada su ga hapsili, Vulin je tada pručio da ni ne pomišljaju da preduzimaju nasilje protiv srpskog predsednika, jer će uslediti "jasan odgovor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: