"Na pet mesta na KiM se puca, odgovoran Veselji"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da se u ovom trenutku u okolini Drenice, kuda predsednik Srbije treba da prođe do sela Banje na pet mesta puca.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.09.2018.

08:44

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Vulin je dodao da to čine naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji.

"Naš predsednik neće biti sam i neće biti nezaštićen. Trenutno su na pet mesta blokade, naoružani ljudi, koji pucaju, očekujemo i reakciju Kfora, iza svega ovoga stoji Kadri Veselji i on snosi odgovornost za sve što će se desiti", kazao je Vulin.

On je za TV Pink naveo da bi Kfor tu situaciju morao da razreši, te da imaju i obavezu i odgovornost da reaguju.

"Vučić Ide u najopasniji deo Kosova, ide u Drenicu i tamo ga na pet mesta čekaju naoružani ljudi", istakao je Vulin i dodao da politički predstavnici Albanaca ne razumeju poruke mira predsednika Vučića koje je uputio i juče na KiM, te da moraju da pokažu da su nekakva sila.

"To je sve što imaju. Sila. Sada se puca, pred očima celog sveta, naoruižani ljudi na KiM sada pucaju", kazao je Vulin.

Vulin je dodao da je Kfor već morao da reaguje, te da se na fotografijama vide parole sa pretnjama predsedniku Vučiću da ne može proći i sve ono što se priprema predsedniku.

"Nadam se da ćete pokazati fotografije blokiranog puta, balvana i svega onoga što se dešava i što čeka našeg predsednika. Na pet mesta se na KiM dešavaju blokade, puca se i to se širi", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nije isključeno da će se u toku dana okupiti i u južnoj Mitrovici, baš kao što se sada okupljaju po nekim mestima na KiM, na trgovima.

"Pozvano je albansko stanovništvo da se priključi protestima takozvanih veterana i nastavak protesta je zakazan za 9 časova, očekuje se njihov dolazak i naravno međunarodna zajednica, Kfor niko ne odgovara odakle automatsko oružje", kazao je Vulin.

To što se u ovom trenutku puca i niko nije dao odgovor kako je to moguće i kako je moguće da nisu razoružani, samo pokazuje da su organizatori sa vrha vlasti, da je to Kadri Veselji, a da su neposredni izvršioci predsednici opština Srbica, Glogovac, kazao je ministar.

"U ovom trenutku imamo situaciju u kojoj ne znate ko vlada i imate neposredne pretnje predsedniku Vučiću", istakao je ministar.

Naveo je i da je to sve rađeno planski i unapred i iz straha da će poseta Vučića biti uspešna kao što jeste.

"Vučić je oko sebe ujedinio sve Srbe, decenijama unazad nikada nije bilo većeg jedinstva između državnog rukovodstva Srbije i naroda koji živi na prostoru KiM. Vučić je to uspeo i to bez ijednog sukoba, bez rizika i za jednog jedinog Srbina na KiM, bez ičega što bi povredilo bilo koga na KiM", kazao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: