"Da je Slobodan Milošević održao ovakav govor..."

Novinar lista “Danas” Zoran Panović rekao je da se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici nije čulo ono što se očekivalo.

Izvor: Prva

Nedelja, 09.09.2018.

21:11

screenshot/Prva

On je naveo, gostujući na Prvoj televiziji, da je izostalo da se čuje šta je “razgraničenje”.

Na navode pojedinih medija da je ovo bio “Vučićev Gazimestan”, Panović ističe da nije Gazimestan i dodaje: “Da je Slobodan Milošević održao ovakav govor daleko bi bilo bolje svima nama”.

“Osećalo se da će nešto biti konkretno, toga nije bilo. Ali ako tražimo nešto dobro u ovom govoru, to je onda možda ta antigazimestanska retorika. Bilo je na primer i primetno odsustvo crkvene ikonografije, nije bilo crkvenih ljudi, obeležja. Meni je ovaj govor ličio na kombinaciju govora Vuka Draškovića i Čedomira Jovanovića”, naveo je Panović.

Kako kaže, tenzije sa albanske strane “nisu bez veze”.

“Za razliku od nekih drugih vremena, imamo tu dilemu šta se dešava sa američkom pozicijom i čiji su Amerikanci u ovoj priči. Kad pogledamo od marta, kad je Džon Bolton imenovan za savetnika za nacionalnu bezbednost, ponestala je podrška SAD albanskoj strani”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: