Mihajlovićeva: Važno da Vučićeva poseta KiM prođe u miru

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je izuzetno značajno da poseta predsednika Aleksandra Vučića KiM prođe u miru i bez ikakvih sukoba.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.09.2018.

00:11

Mihajlovićeva: Važno da Vučićeva poseta KiM prođe u miru
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

To je, kako kaže, važno kako bi se sačuvala bezbednost svih koji žive na KiM, i Srba i Albanaca.

"Dogovor i kompromis je ono čemu teže svi koji žele mirnu i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze, a poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji je prilika da se učini još jedan važan korak u tom smeru", navela je Mihajlovićeva u saopštenju dostavljenom medijima.

Primećuje, međutim, da ekstremisti na obe strane, kao i jedan deo međunarodne zajednice koji ih podržava, žele da Kosovo i Srbija budu stalni izvor nestabilnosti i sukoba.

"Oni koji žele sukobe i nemire neće doći da žive sa zajedno Srbima i Albancima na Kosovu i zato je važno da se dva naroda demokratski dogovore o svojoj budućnosti", navela je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: