"Nema smisla sednica o Kosmetu na kojoj bi vređali Vučića"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će parlament sigurno održati sednicu o Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2018.

23:23

Tanjug, arhiva

Ona je navela da će se to desiti "onda kada budemo imali neki definisani predlog rešenja do koga se došlo kompromisom".

Komentarišući zahtev opozicije da Skupština Srbije raspravlja o Kosovu i Metohiji, ona je za "Politiku" od petka ocenila da "ne bi imala smisla" sednica na kojoj bi kako je rekla, "opozicija koja nije htela da učestvuje u unutrašnjem dijalogu i nije iznela nikakvu ideju za rešenje problema Kosova i Metohije, vređala predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"To bi samo otežalo poziciju Srbije, a to neću da dozvolim, uz preuzimanje pune odgovornosti na sebe za takav stav", kazala je predsednica Skupštine Srbije.

Upitana da li će se na dnevnom redu jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije naći i zahtev dela opozicije ali i vladajućeg SDPS-a za smenu Vjerice Radete sa mesta potpredsednice parlamenta zbog spornog tvita povodom smrti predsednice udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, Maja Gojković je kazala da je taj zahtev ušao u redovnu proceduru.

"Sačekajmo redovno jesenje zasedanje, razgovaraćemo o svim predlozima opozicije i vlasti. To ne zavisi od mene, već od svih poslanika", kazala je predsednica Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: