Vulin: Šiptari se junače kada su daleko od Vučića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je privremenim vlastima u Prištini da ni ne razmišljaju o tome da pokušaju da primene silu na predsedniku Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.09.2018.

14:31

Vulin: Šiptari se junače kada su daleko od Vučića
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Kako Vulin kaže, to bi naišlo na jasan odgovor.

Vulin je, reagujući na pretnje predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, poručio da će, uprkos Prištini, Vučić sačuvati mir, ali i Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Oni dobro znaju da je Vučićev dolazak na Kosovo i Metohiju istorijska poseta koja će učvrstiti Srbe i zato traže način da je spreče. Svaka ideja o pokušaju da se primeni sila na predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu vojske Srbije, naišla bi na jasan odgovor. Ne bih Prištini savetovao ni da razmišlja o tome. Vučić će uprkos Prištini sačuvati mir ali i Srbe na Kosovu i Metohiji", naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj medijima..

Vulin kaže da se "šiptari junače" kada su daleko od Vučića, a da se na pregovorima i pred kamerama ponašaju drugačije.

"Dok nema kamera i dok su u istoj prostoriji sa Vučićem ne pominju zabrane i silu. Toga se sete kasnije. Ovo je još jedan pokušaj da zaustave razgovore koji im nikako ne idu u prilog", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: