Haradinaj na srpskom: Prošli smo kroz to devedesetih VIDEO

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su ovlašćenja predsednika Kosova jasna i da teritorija i granica Kosova nisu u njegovoj nadležnosti.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2018.

19:34

Haradinaj na srpskom: Prošli smo kroz to devedesetih VIDEO
Screenshot/TV Prva

"Predsednik Kosova (Hašim Tači) predstavlja zemlju, teritorije i granice nisu u nadležnosti predsednika. To je deo suvereniteta i integriteta Kosova i to je ustavna kategorija. Kod nas se Ustav poštuje", rekao je Haradinaj za Prvu televiziju govoreći na srpskom.

Upitan da li postoji mogućnost da Kosovo prihvati razgraničenje, onako kako ga vidi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Haradinaj je rekao "Ne".

"To je veoma pogrešan pravac da se priča o tome. Već smo prošli kroz tragedije devedesetih. Imamo ove granice i možda i nismo svi zadovoljni tim granicama, ali ako ni ovo ne poštujemo, šta će biti onda", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: