Cvetković: Nezakonito mi je ograničena sloboda kretanja

Novinar Stefan Cvetković izjavio je da je od utorka do jutros 16 puta pokušao da pređe granični prelaz Kaluđerovo na granici sa Rumunijom.

Izvor: Beta
Podeli
screenshot
screenshot

Ipak, on tvrdi da mu srpska policija to nije dozvolila, iako mu je sud vratio pasoš.

U izjavi agenciji Beta, Cvetković je ocenio da mu je nezakonito ograničena sloboda kretanja i naveo da su mu policajci na granici zadržali pasoš i posle nekog vremena saopštili mu, bez obrazloženja, da ne može da pređe granicu.

Osnovni sud u Vršcu doneo je ranije rešenje kojim se kao neosnovan odbija predlog Okružnog javnog tužilaštva u Vršcu da se Cvetkoviću oduzme pasoš.

Njemu je bila uvedena sudska zabrana napuštanja mesta boravišta, odnosno Bele Crkve, i bio mu je oduzet pasoš u okviru istrage u kojoj ga tužilaštvo tereti da je lažno prijavio sopstvenu otmicu.

Taj novinar bio je nestao 13. juna uveče, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopštili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dve bile maskirane a jedna je pokazala "nešto poput policijske značke", dok je Tužilaštvo nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu