O čemu govori Dačić?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi do rešenja “kosovskog čvora“ moglo da dođe na nekoj međunarodnoj konferenciji.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

10:02

O čemu govori Dačić?
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

“Preduslov za takvo nešto je da se stavovi dveju strana približe“, rekao je Dačić u izjavi za “Srpski telegraf“, dodajući da su trenutno stavovi dveju strana znatno udaljeni, preneo je Sputnjik.

Kako navodi list, pozivajući se na ministra, rešenje bi mogao da bude tzv. “Dejton 2“, odnosno rešenje po modelu razgraničenja na velikoj međunarodnoj konferenciji koja bi trebalo da se održi pre maja 2019. godine, kada ističe mandat Evropske komisije.

Šef srpske diplomatije ističe da je razgraničenje sa Albancima jedino pitanje granica koje bi se u slučaju novog Dejtona našlo na dnevnom redu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: