Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj

Bugarske vlasti saopštile su da su se u toj zemlji pojavili slučajevi svinjskog gripa i da je sedam svinja na farmi u blizini granice sa Rumunijom zaraženo.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

21:01

Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj
Foto: Gettyimages/Dan Kitwood

Sedam zaraženih životinja nađeno je na farmi u severoistočnom selu Tutrakanci, a testovima je potvrđeno da je reč o virusu svinjskog gripa, saopštila je bugarska Agencija za bezbednost hrane i najavila da će oko sela biti uspostavljena zona karantina u krugu od tri kilometra.

Susedna Rumunija je od juna prijavila stotine slučajeva iste bolesti svinja, dok je u Kini zabeleženo pet slučajeva svinjskog grupa proteklog meseca, naveo je Rojters.

Bugarska je, kako se prenosi, prošlog meseca podigla ogradu na svojoj kopnenoj granici s Rumunijom u pokušaju da spreči prelazak divljih veprova koji bi mogli da rašire bolest po njenoj teritoriji.

Afrički svinjski grip je veoma zarazna bolest koja pogađa svinje i divlje veprove, ali ne i ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: