Haradinaj nema vremena za priču; "Ne dirajte granice"

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nema vremena da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA
Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

On je još jednom ponovio da je protiv bilo kakve ideje o razmeni ili korekciji granica između Kosova i Srbije, piše prištinski Zeri.

Upitan zašto ne učestvuje u procesu dijaloga u Briselu, Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da ne odbija obaveze koje mu nalaže kosovski ustav, ali da za dijalog nema vremena.

Haradinaj je ponovo poručio da će se "snažno suprotstaviti razarajućim idejama u vezi sa granicom" i pozvao, kako je rekao, sve prijateljske zemlje i međunarodne institucije koje podržavaju Prištinu da se, takođe, suprotstave takvim "destruktivnim idejama" i ne dozvole im da prođu.

Prema njegovim rečima, pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine biće "presudan korak za osiguranje stabilnosti i mira u regionu".

"Međusobno priznavanje i trajni mir moraju biti jedini verodostojan rezultat ovog sporazuma", naveo je Haradinaj i dodao da se sporazum Beogradai Prištine već dugo najavljuje, ali da su, kako je rekao, sada njegove smernice promenjene.

Smatra da je njegov stav o tome jasan i ispravan, te da je, kaže, pogrešno da se vraćamo nečemu što je već ispričano.

strana 1 od 99 idi na stranu