Novinari neće s Dodikom; Nema priče uz napade i vređanje

Banjaluka -- Troje novinara odbili su poziv Radio-televizije Republike Srpske za učešće u emisiji "Intervju s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORG HOCHMUTH
Foto: EPA-EFE/GEORG HOCHMUTH

Oni navode da na učešće u takvoj emisiji neće pristati sve dok se ne ispune uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

Suzana Rađen Todorić, urednica BN TV, Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba, i i Dušica Stanojević, dopisnica agencije FENA iz Banjaluke, naveli su svoje razloge za odbijanje učešća u emisiji, kao i preduslove koji treba da budu ispunjeni da bi na ovaj način razgovarali sa predsednikom Republike Srpske.

Oni su naveli da neće pristati na razgovor s Dodikom u emisiji RTRS-a dok ne prestanu napadi na novinare i vređanje novinara od nosilaca vlasti u RS, te dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na novinara Vladimira Kovačevića.

Troje novinara je još navelo da traže uspostavljanje jednakog tretmana institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima, kao i uspostavljanje zakonskog okvira koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare.

U Banjaluci je 26. avgusta brutalno pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević.

Njega su nepoznati napadaći sačekali na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje i metalnim šipkama na razvlačenje naneli su mu teške telesne povrede.

Kovačević se još nalazi u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu