Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece

Ministri prosvete i unutrašnjih poslova potpisali su u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".

Izvor: Beta

Petak, 31.08.2018.

12:07

Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece
Tanjug, Rade Preliæ

Kako je saopšteno, Mladen Šarčević je rekao da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama.

On je rekao da će se od ove školske godine raditi na sasvim drugačiji način u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i u prvom razredu gimnazije.

"Želim da roditelji osete manje glavobolje, da manje uče sa svojom decom. To će im omogućiti nov plan i program. Čeka nas još mnogo novina u obrazovanju", kazao je on.

Ministar Stefanović ukazao je da će program koji se ove godine uvodi i za učenike prvog razreda doprineti bezbednijem odrastanju.

"Mi smo prethodne godine počeli sa obukom uz pomoć 2.400 naših kolega policajaca i, naravno, i uz penzionisane policajce koji su sa nama zajedno radili u četvrtom i šestom razredu da naša deca budu bezbedna u saobraćaju, da saznaju kako da se ponašaju u poplavama, požarima i drugim nepogodama", kazao je Stefanović.

On je kazao da je prošle godine bilo 50.000 predavanja i da su sada ta predavanja prilagodjena i učenicima prvog razreda koji će, izmedju ostalog, moći da saznaju šta policija radi, kako biti dobar drug i kako sprečiti nasilje.

Prethodno su učenici imali priliku da upoznaju teme koje su obuhvaćene programom "Osnovi bezbednosti dece".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: