Ministri potpisali Protokol o saradnji za bezbednost dece

Beograd -- Ministri prosvete i unutrašnjih poslova potpisali su u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surčinu Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Rade Prelić
Tanjug, Rade Prelić

Kako je saopšteno, Mladen Šarčević je rekao da Ministarstvo prosvete ima izuzetnu saradnju sa MUP-om kroz programe koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, na internetu, ali i u vezi sa nasiljem u školama.

On je rekao da će se od ove školske godine raditi na sasvim drugačiji način u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i u prvom razredu gimnazije.

"Želim da roditelji osete manje glavobolje, da manje uče sa svojom decom. To će im omogućiti nov plan i program. Čeka nas još mnogo novina u obrazovanju", kazao je on.

Ministar Stefanović ukazao je da će program koji se ove godine uvodi i za učenike prvog razreda doprineti bezbednijem odrastanju.

"Mi smo prethodne godine počeli sa obukom uz pomoć 2.400 naših kolega policajaca i, naravno, i uz penzionisane policajce koji su sa nama zajedno radili u četvrtom i šestom razredu da naša deca budu bezbedna u saobraćaju, da saznaju kako da se ponašaju u poplavama, požarima i drugim nepogodama", kazao je Stefanović.

On je kazao da je prošle godine bilo 50.000 predavanja i da su sada ta predavanja prilagodjena i učenicima prvog razreda koji će, izmedju ostalog, moći da saznaju šta policija radi, kako biti dobar drug i kako sprečiti nasilje.

Prethodno su učenici imali priliku da upoznaju teme koje su obuhvaćene programom "Osnovi bezbednosti dece".

strana 1 od 176 idi na stranu