Han u BG, večera sa Vučićem, sutra na otvaranju mosta FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar EU za proširenje i susedstvo Johanes Han razgovarali su u Beogradu na radnoj večeri.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

20:39

Han u BG, večera sa Vučićem, sutra na otvaranju mosta FOTO
Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, arhiva

"Na radnoj večeri sa Hanom pred sutrašnju ceremoniju otvaranja novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj u Novom sadu, obnovljenog sredstvima EU", napisao je na svom Tviter nalogu predsednik Vučić.

Han je doputovao u Beograd nešto ranije večeras, a dočekao ga je šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici. Evropska komisija je saopštila da će Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

"U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem predsednikom Srbije", navodi se u saopštenju Komisije.

U EK ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika trans-evropske mreže koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

"Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost EU Agendi povezivanja koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU", kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošen i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: