Incident na skupu Građanskog bloka 381 pred Predsedništvom

Na skupu Građanskog bloka 381 ispred Predsedništva Srbije u Beogradu došlo je do incidenta.

Izvor: Beta

Petak, 31.08.2018.

19:03

Incident na skupu Građanskog bloka 381 pred Predsedništvom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Sukobili su se učesnici tog skupa i grupa okupljenih oko predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića.

Kako je preneo izveštač agencije Beta, Spasić i još nekoliko osoba okupili su se nešto pre 17 časova ispred Predsedništva Srbije, gde su razvili transparent protiv lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića.

Predstavnici Građanskog bloka 381, čiji je član i PSG, pokušali su da prođu do zgrade Predsedništva Srbije, ali to nisu uspeli zbog raširenog transparenta i grupe okupljene oko Spasića, pa je došlo do guranja i manjeg fizičkog obračuna.

Posle nekoliko minuta, predstavnici Građanskog bloka uspeli su da prođu do prostora ispred zgrade Predsedništva, a tokom obraćanja lidera PSG Saše Jankovića grupa okupljena oko Spasića uzvikivala je "Ubico".

Atmosfera tokom dvadsesetak minuta trajanja skupa bila je napeta. Među građanima okupljenim oko Sime Spasića bio je i lider Srpske desnice Miša Vacić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: