Vučić preneo Kifu: Srbija ne prihvata da bude ponižena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija nikada neće prihvatiti rešenje pitanja Kosova, koje bi bilo ponižavajuće za našu zemlju i naš narod.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

11:24

Vučić preneo Kifu: Srbija ne prihvata da bude ponižena
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Vučić je to istakao u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisu Kifu o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Sagovornici su razgovarali i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu.

Predsednik Vučić je, kako je saopštila Pres-služba predsednika, istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

"Srbija nikad neće prihvatiti rešenje koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Kifom izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: