Sednica Skupštine grada Niša odložena zbog TV prenosa

Sednica Skupštine grada Niša jutros trajala svega par minuta pošto su odbornici još pre utvrđivanja dnevnog reda izglasali odlaganje zasedanja.

Izvor: Beta

Petak, 31.08.2018.

09:52

Sednica Skupštine grada Niša odložena zbog TV prenosa
Ilustracija: Thinkstock

To je zatraženo zbog nezavršene javne nabavke za obezbeđivanje televizijskog prenosa. Predsednik Skupštine Rade Rajković rekao je da je u momentu zakazivanja sednice skupštine "sve bilo u redu", ali da ga je Gradska uprava juče obavestila da postupak javne nabavke za televizijski prenos nije završen, pa je iz tog razloga predložio odlaganje zasedanja.

Rajković je istakao da narednu sednicu skupštine očekuje "sledeće nedelje".

Član odborničke grupe "Niška inicijativa" Srdjan Nonić je izjavio da je jutrašnja "šarada" sa zasednjem skupštine još jednom pokazala da gradska uprava ne funkcioniše.

"Na sastanku šefova odborničkih grupa upozoravali smo da postupak javne nabavke treba da bude ranije završen da ne bi došli su ovu situaciju. Nije bilo teško da se predvidi kada će isteći prethodni ugovor o prenosu skupštinskih zasedanja", rekao je Nonić.

Lider niških demokrata Miodrag Stanković istakao je da se odlaganjem skupštinskog zasedanja dovodi u pitanje funkcionisanje javnih gradskih preduzeća kojima predstoji izbor novih direktora.

"Mandat direktorima tih preduzeća ističe tokom oktobra i na današnjem skupštinskom zasedanju trebalo je da bude doneta odluka o raspisivanju konkursa za izbor novih direktora. Odlaganjem sednice prolongira se i raspisivanje konkursa", naglasio je Stanković.

On je podsetio da nove direktore treba da dobiju najveća niška javno komunalna preduzeća, poput "Gorice", "Mediane", "Naisusa", "Nišstana" i Direkcije za javni prevoz grada Niša.

Sednice Skupštine grada Niša godinama unazad prenosi lokalna Niška televizija. Na poslednjem tenderu, raspisanom prošle godine, NTV bila je jedini ponudjač i dobila je poslove prenosa skupštinskih zasedanja za 4.5 miliona dinara.

U saopštenju načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića koje je danas dostavljeno medijima navodi se da su ponude za TV prenos skupštine otvarane juče i da je potrebno dodatno vreme da bi se zaključio ugovor sa najboljim ponudjačem.

U saopštenju se ne navodi koliko je još vremena potrebno da bi javna nabavka bila okončana, ali prema informacijama dobijenim od predstavnika grada za to će biti potrebno još najmanje osam dana jer je to propisani rok za žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: