"Austrija nije dobar primer predsedavajućeg EU"

Ministar inostranih poslova Luksemburga Žan Aselborn oštro je kritikovao Austriju kao predsedavajuću EU, zbog odnosa prema izbeglicama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.08.2018.

23:25

Foto: GettyImages

"Nije dobar primer ako ste kao predsedavajući medju onim zemljama koje podržavaju Italiju kod najnovije raspodele izbeglica", rekao je on.

Austrija bi, prema njegovim rečima, mogla barem da primi izbeglice koje su došle preko mora. On se izjasnio, ponovo, za obavezujuću raspodelu izbeglica u Evropi.

EU je dospela do veoma teške tačke, naglasio je Aselborn dodajući da predsedavajući, koja god zemlja to bila, mora po pitanju solidarnosti i vladavine prava dati sve od sebe što ima, a ne da predlozima "vojne operacije na severu Afrike" minira rešenje, kazao je Aselborn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: