Makron: Ako me Salvini i Orban žele za protivnika...

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže za sebe da je glavni protivnik krajnje desničarskih i antiimigracionih partija u Evropi.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

15:12

Makron: Ako me Salvini i Orban žele za protivnika...
Foto: GettyImages

On time odgovara na kritike potpredsednika italijanske vlade Matea Salvinija i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Orban i Salvini su, naime, kritikovali Makrona i poručili da će uzajamno sarađivati pred izbore za Evropski parlament 2019. kako bi se usprotivili "promigracionoj grupi zemalja, koje predvodi francuski predsednik", podseća Rojters.

Na molbu da prokomentariše te kritike, Makron je ocenio da se danas stvara ogroman jaz između nacionalista i progresivaca i naglasio da on neće ni na koji način dati svoj doprinos nacionalistima i onima koji zagovaraju govor mržnje.

"Tako da, ako su želeli da me vide kao svog glavnog protivnika, imali su pravo da to urade", rekao je Makron, kojeg Rojters opisuje kao proevropskog lidera sa željom da dublje integriše EU.

Makron se novinarima obratio tokom posete Danskoj.

Salvini je juče rekao da bi Francuska trebalo da pokaže veću "solidarnost i osećajnost" kad je reč o imigraciji i da okonča svoju politiku vraćanja migranata koji pokušavaju da uđu u Francusku na graničnom prelazu Ventimilja.

"Francuski predsednik Emanuel Makron je prvi koji bi trebalo da pokaže solidarnost i empatiju zbog ponovnog otvaranja granice u Ventimilji", rekao je Salvini nakon sastanka s Orbanom u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: