Vulin: Obuka razlikuje uspešnu vojsku od neuspešne

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će u narednom periodu država uložiti još više novca da se obnove kapaciteti centara za obuku.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

On je naglasio da je upravo obuka ono što razlikuje uspešnu i pobedničku od neuspešne vojske.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je danas obišao praktičnu obuku kadeta 140. klase Vojne akademije koji se obučavaju za upravljanje motornim vozilima kod Kraljeva.

On je rekao da se posle mnogo godina namernog zanemarivanja obuke u Vojsci Srbije pojačano ulaže i u kvalitet centara za obuku, baš kao što se ulaže i u kvalitet same obuke.

"Vojska Srbije će u narednom periodu i onima koji dobrovoljno služe vojni rok, staviti na raspolaganje određene kurseve i veštine koji će im biti korisni i u civilstvu. Kao što je nekada bilo, vojska je prilika ne samo da ovladate vojnim veštinama i veštinama koje su potrebne vojsci, već da ovladate veštinama koje će vama biti potrebne, kasnije u civilstvu, od kojih ćete moći možda i da živite. Sve je to deo vojske, i svako ulaganje u vojsku, jeste zapravo, ulaganje u kvalitet života svakog našeg građanina", rekao je Vulin.

Komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike u Kraljevu potpukovnik Goran Dobrić rekao je da se kadeti obučavaju za B i C1 kategorije i da poligon sadrži sve elemente sa kojima vozač može da se susretne na drumu, što je prednost u odnosu na civilne auto škole.

Društvo

strana 1 od 176 idi na stranu