Na pomolu slovenačka vladajuća koalicija

Slovenačka vladajuća koalicija je na pomolu i za još jedan korak bliže je potpisivanje sporazuma, što se očekuje u četvrtak.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

07:15

Na pomolu slovenačka vladajuća koalicija
Ilustracija: Thinkstock

Partijska rukovodstva pet budućih partnera izjasnila su se za učešće u koaliciji, čiji je mandatar Marjan Šarec. Uz to, sve stranke su zvanično potvrdile svoje liste ministarskih kandidata za manjinsku vladu, prenosi STA.

Nakon što su stranka Alenke Bratušek SAB i Partija penzionera (DeSUS) odlučile da udju u koaliciju u prošli petak, isti korak su danas učinile i lista Marjan Šarec (LMŠ) i Socijaldemokratska partija (SD), kao i Stranka modernog centra (SMC).

SAB, koji traži tri ministarstva, želi da predsednica te stranke i bivša premijerka Alenka Bratušek dodje na funkciju ministarke infrastrukture.

SMC je predložio da odlazeći premijer Miro Cerar postane novi ministar spoljnih poslova, dok će predsednik DeSUS-a Karl Erjavec najverovatije preuzeti, još jednom, Ministarstvo odbrane, navodi slovenačka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: