Sneg u SLO, Italiji, nevreme u HR, munje parale nebo VIDEO

Kako je i najavljeno, jak front sa severozapada kontinenta doneo je alpskom području nagli skok iz leta u zimu.

Izvor: B92

Nedelja, 26.08.2018.

11:56

Sneg u SLO, Italiji, nevreme u HR, munje parale nebo VIDEO
Screenshot/Youtube

U i talijanskog skijalištu Alta Badia je palo 30-ak centimetara svežeg, mokrog snega. Skijalište se nalazi u Dolomitima, a nadmorska visina kreće se od 1324 do 2250 metara, piše Istramet.

Sneg pada i na slovenskoj Kredarici. Prema podacima ARSO-a, na Kredarici je u 9 h bilo -3 °C, dok je ranije tokom jutra izmereno 3 cm pokrivača. U posednjih 12 sati palo je 63 mm padavina, prenosi "Indeks". I u Hrvatsku je stigla promena vremena. U većem delu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile i više od 10 stepeni.

Delove Hrvatske tokom noći su poharale i jake oluje, a najgore je bilo u Istri.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim padavinama, jačim vetrom i grmljavinom: četiri udara groma (udar groma u mušku osobu, stranog državljanina u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena sanitetskim prevozom u OB Pula; udar groma u privatno vozilo na putu od Vozilići prema Labinu bez povređenih; udar groma u kuću u Kašteliru kod Poreča bez povređenih i udar groma u trafostanicu HEP-a u opštini Raša, što je izazvalo požar i prekid
električne energije na čitavoj Labinštini.

U ranim jutarnjim satima jako nevreme pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

Problema je bilo i u vazdušnom saobraćaju. Tri avionske linije iz Rima, Atine i Istanbula preusmerene su u druge aerodrome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: