Pravda za Davida: Međunarodni advokatski tim stiže u BL

Međunarodni advokatski tim, kojeg je angažovala porodica Dragičević, a koji će se baviti istragom ubistva Davida Dragičevića, u ponedeljak dolazi u Banjaluku.

Izvor: B92, BN, zvanični sajt
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

U utorak će već pokrenuti svoju istragu, prenose mediji iz Republike Srpske.

Narodni poslanik Adam Šukalo rekao je za Srpska.ifno da je ovaj tim sastavaljen od vrhunskih međunarodnih adovkata, koji su stručnjaci za krivično pravo.

“Ovi advokati su veoma kvalifikovani za slučajeve slične ubistvu Davida Dragičevića, ali i druga ubistva”, pojasnio je Šukalo.

Prema njegovim rečima, tim je angažovala porodica Dragičević i oni će imati status ovlaštenih punomoćnika.

Međunarodni advokatski tim je već tražio sastanke sa nekim od članova Anketnog odbora Narodne Skupštine RS, koja je raspravljala o ovom slučaju, ali bi trebalo da se sastanu i sa nekim od ovlaštenih lica koja su učestvovala u istrazi oko Davidove smrti.

Davidov otac Davor Dragičević je ranije najavio dolazak ovog istražnog tima, za kojeg je rekao da su već prvih dana utvrdili oko 50 propusta u istrazi.

Davor je juče podnio Tužilaštvu BiH i SIPA krivične prijave protiv visokih funkcionera MUP RS, te patologa Željka Karana zbog “ubistva i učestvovanja u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu