Vučić: Važan stav crkve, ali ne zaboravite...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je stav crkve o rešavanju kosovskog pitanja važan, ali je podsetio da je crkva odvojena od države.

Izvor: B92

Subota, 25.08.2018.

18:50

Vučić: Važan stav crkve, ali ne zaboravite...
Foto: Tanjug/Kabinet za saradnju sa medijima predsednika Srbije

"Uvek je lepo čuti šta ljudi u crkvi misle. Poštujemo crkvu, ali, ne zaboravite, crkva je odvojena od države", rekao je Vučić novinarima na forumu u Alpbahu u Austriji.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da bi uskoro moglo da dođe do vanrednog zasedanja Sabora SPC, te šta misli - koliko bi stav crkve mogao da utiče u kontekstu rešavanju pitanja Kosova i Metohije, Vučić kaže: "Mislim da je veoma važno da imamo stav svih subjekata u našem društvu."

Dodaje i da se nasmejao na izjavu Boška Obradovića da "se svi vodeći srpski lideri sastanu sa crkvenim liderima".

"Zamislite, oni su vodeći lideri, valjda se tako računaju. Zamislite Obradovića, vodećeg u nečemu - valjda u prebijanju žena - mada ih u tom Savezu ima dosta i ima ozbiljnu konkurenciju oko batinanja žena. Ali, ne znam u čemu su još vodeći", kaže Vučić.

Borim se da za Srbe i Srbiju izborim značajno više od onog što je sada ništa, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: