"Tri meseca vojske koštalo bi državu 100 miliona evra"

Procena bivšeg ministra odbrane Zorana Đorđevića da bi uvođenje vojnog roka koštalo 600 miliona evra urađena na osnovu toga da bi vojni rok trajao godinu dana.

Izvor: Beta

Petak, 24.08.2018.

11:09

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Đorđević je rekao da bi košalo 600 miliona evra, ali je računao da će da traje godinu dana. Znači ako je pola od toga (šest meseci), onda je već 300 miliona", rekao je Vučić novinarima u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Vučić je rekao da je Đorđević računao i da bi moralo da dođe do obnove infrastrukture, nabavke kreveta i ostalih stvari, ali da on misli da je to jednokratna investicija i da ne mora nužno da uđe u ukupnu cenu služenja vojnog roka jer se to neće raditi u svakoj generaciji.

"Ali o tome ćemo da odlučujemo kada dođe vreme za to, u skladu sa interesima države", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da bi uvođenje obaveznog vojnog roka od tri meseca, prema njegovim procenama, koštalo državu između 90 i 100 miliona evra.

On je rekao da su se procene bivšeg ministra odbrane Zorana Đorđevića o 600 miliona evra ili 70 milijardi dinara odnosile na godinu dana.

"To bi značilo da je za pola godine prema toj računici 300 miliona, a na tri meseca 150 miliona evra. Mi smo računali da je za tri meseca to između 90 i 100 miliona evra", kaže Vučić.

Dodaje da je Đorđević, koji je bio sa njim u poseti gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi, verovatno pogrešio i da su jutros razgovarali na tu temu i da se nisu saglasili u mišljenju.

"Imali smo drugačije mišljenje oko cene kreveta, infrastrukture i svega drugog. Ali to je jednokratno ulaganje. Da ne bi ulazili u Đilasove i Šolakove priče prazne. Donosićemo odluku o tome kada dođe vreme, u skladu sa intresima države", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se našalio da su "Šolak i Đilas" posvađali njega i Đorđevića i pružio mu ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: