Ciklon koji stiže oduvaće leto, temperatura drastično pada

Za vikend se očekuje pogoršanje vremena, a novi podaci pokazuju da će pad temperature biti drastičniji nego što je najavljeno. U ponedeljak 20 stepeni.

Izvor: Blic

Sreda, 22.08.2018.

09:36

Ciklon koji stiže oduvaće leto, temperatura drastično pada
Ilustracija: Getty Images

"Prethodno je procenjeno da će temperatura pasti za nekih sedam stepeni, ali svežiji podaci pokazuju da će razlika ipak biti i više od 10 stepeni Celzijusa u odnosu na sadašnjih 32-33 stepena, te nas očekuju temperature oko 20. podeoka", rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Ciklon koji dolazi sa Jadrana doneće zahlađenje u celom regionu, a u Srbiji će prvo pogoditi severozapad zemlje, i to u nedelju uveče. Naoblačenje, pljuskovi i grmljavina do ponedeljka ujutru zahvatiće i ostatak Srbije.

"Ovo pogoršanje vremena bukvalno će oduvati leto iz Srbije, ali još nije sigurno koliko će tačno dana trajati. Sve zavisi od putanje kojom će se kretati ciklon, a za sada podaci još uvek variraju. Trebalo bi da bude prolaznog karaktera", rekao je Đurić i napomenuo da na lokalnom nivou može biti obilnih padavina.

Zatim sledi blagi porast temperature, maksimalne će biti 24 do 27 stepeni, ali se ne vraćamo na vrednosti iznad 30 stepeni, pa će vreme biti umereno toplo i prijatno, kazao je za Tanjug meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, zahlađenje će nam doneti ciklon sa Atlantika, a talas hladnijeg vazduha do nas stiže preko Zapadne Evrope i Alpa i preko Hrvatske i Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: