"Srbija bi pre trebalo da pokloni Metohiju CG no Albaniji"

Teritoriju sadašnje Metohije je u balkanskim ratovima oslobodila i zauzela Crnogorska vojska kralјa Nikole, objavio je na Tviteru crnogorski političar.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

18:51

Foto: Thinkstock

Predsednik PzP-a i član Predsedništva DF-a Nebojša Medojević napisao je i "Ako Srbija želi da pokloni Metohiju Albaniji, istorijski je pravedno da Crna Gora mora tražiti tu teritoriju, razgraničenje otvara proces".

Medojević je podsetio da su teritorije koje se danas ucrtavaju na kartu tzv. prirodne Albanije, zapravo crnogorske, a ne obratno.

„Metohija je istorijska teritorija za koju je crnogorska vojska prolivala krv u borbi protiv Otomanske imperije. Osvojili smo i Skadar, koji takođe gravitira Crnoj Gori“, napomenuo je Medojević.

„Ako Srbija želi da pokloni Metohiju Albaniji, Crna Gora mora ispostaviti svoje zahteve! Cenim da bi Srbija pre trebalo da pokloni Metohiju Crnoj Gori, nego Albaniji“, dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: