Pretio Vučiću, dobio nanogicu, isekao je i pobegao u CG

Božidar Filipović koji je, kako navodi Tanjug, osuđen na 11 meseci zbog pretnji Vučiću i Stefanoviću, isekao nanogicu i pobegao. Uhapšen u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.08.2018.

13:48

Pretio Vučiću, dobio nanogicu, isekao je i pobegao u CG
Ilustracija: Thinkstock

Filipoviću je kaznu kućnog pritvora izrekao Treći osnovni sud sredinom juna, zbog pretnji predsedniku Srbije i ministru unutrašnjih poslova. Međutim, nekoliko dana od prebacivanja u kućni zatvor, Filipović je isekao nanogicu i pobegao u Crnu Goru gde je opet uhapšen.

Filipović je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip “porše kajen”.

Naime, presudom je Filipoviću, pored kazne kućnog zatvora, izrečena i mera proterivanja stranaca od tri godine jer crnogosrski državljanin, a ovde nema ni prebivalište, ni boraviše, a pasoš ne može da dobije jer je u Srbiji više puta bio osuđivan.

Filipović je krajem maja bio uhapšen na jednom novobeogradskom splavu gde je izrekao pretnje Vučiću i Stefanoviću, a nakon presude je iz pritvora prebačen u svoj stan uz elektronsku nanogicu, preko koje je praćeno njegovo kretanje.

Međutim, nakon nekoliko dana Filipović je samoinicijativno isekao nanogicu i pobegao za Crnu Goru, gde je opet uhapšen zbog pretnji gostima u jednom kafiću u Petrovcu, gde je vitlao pištoljem.

Nakon što je primećen njegov nestanak, beogradski sud je raspisao poternicu za njim, a kazna kućnog zatvora mu je preinačena u klasični - efektivni zatvor.

U ovom slučaju Srbija ne može da traži izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, izručenje po tom osnovu može da se traži kada je u pitanju kazna zatvora preko dve godine.

Srbija može da traži eventualno od Crne Gore da prizna našu presudu i da Filipović u svojoj matičnoj državi izdrži kaznu na koju je osudjen zbog pretnji srpskom predsedniku i ministru.

Protiv njega se inače vodi još nekoliko postupaka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog sličnih krivičnih dela. Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupoceni "porše kajen" u Beogradu.

U izjavama za medije rekao je da je to učinio iz revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, kako tvrdi, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: