Rusija optužuje: UN zabranile pružanje podrške Siriji

Rusija optužila Zapad da pokušava da opstruira povratak sirijskih izbeglica u zemlju i da blokira pomoć UN u rekonstukciji zemlje, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.08.2018.

13:58

Rusija optužuje: UN zabranile pružanje podrške Siriji
Ilustracija: Thinkstock

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je sekretarijat UN tajno zabranio odeljenjima svoje organizacije da učestvuju u obnovi sirijske ekonomije, prenosi Tass.

"Bez obzira na problem izbeglica, pitali smo UNESKO kako planiraju da realizuju prethodne pregovore i sporazume o korišćenju potencijala organizacije za obnovu Palmire. Sudeći po objašnjenju koje smo dobili od te organizacije o tome zašto još ne mogu da budu realizovani, shvatili smo da postoji određena direktiva iz sedišta UN u Njujorku", rekao je Lavrov, nakon sastanka sa libanskim šefom diplomatije Girbanom Basilomprenosi.

Kako je rekao pokazalo se da je političko odeljenje Sekretarijata UN još u oktobru prošle godine objavilo i distribuiralo tajnu direktivu kojom se organizacijama koje ulaze u ovaj sistem zabranjuje da učestvuju u svim projektima za obnovu sirijske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: