KiM: Šest sela Srba povratnika bez struje zbog nevremena

Više stotina Srba povratnika u opštinama Klina i Istok je bez struje, nakon što je snažan vetar oborio nekoliko stubova niskonaponske mreže u selu Osojane.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.08.2018.

22:04

KiM: Šest sela Srba povratnika bez struje zbog nevremena

U nevremenu nije bilo povređenih.

Predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić izjavio je za RTS da su bez struje povratnici u Žaču, Šaljinovici, Tučepu, Košu, Osojanu i Suvom Lukavcu.

Navodi se da je nevreme pogodilo ovaj kraj Metohije oko 19.00 časova i oborilo tri električna stuba u Osojanu, na putu koji vodi ka Suvom Lukavcu.

"Preprečen je put do ambulante. Kolima se ne može. Oboreni stubovi su na razdaljini od nekoliko stotina metara. Blokiran je saobraćaj iz jednog sela u drugo. Autobus koji nas povezuje, mora da se kreće okolnim, prohodnim putevima. Umesto desetak minuta, putujemo od sela do sela sat vremena. Ne radi ulična rasveta", naveo je Đurić.

Navodi se da povređenih u nevremenu nema, a zbog nestanka struje ne radi ni lokalna internet mreža.

Đurić je rekao da su povratnici obavestili policiju o situaciji nastaloj nakon nevremena. Iz lokalne elektrodistribucijske mreže im se niko ne javlja, pa se nadaju da će policiji poći za rukom da prijavi štetu i kvarove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: