"Utvrditi da li je srpsko poreklo razlog pritvaranja u CG"

Beograd -- Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

Pročitajte još:

Dačić o hapšenju Beograđanke u CG: Osuda hajke bez dokaza

On je dodao da se traži da se u slučaju pritvaranja beogradske studentkinje Sare Vidak utvrdi da li je njeno srpsko poreklo bio razlog pritvaranja.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posetila našu državljanku koja se nalazi u pritvoru i da je pozvana njena majka.

„Konzul ju je obišla (Saru Vidak) u pritvoru i videla u kakvom je stanju", rekao je Dačić i dodao da je Srbija iskoristila pravo da pomogne u ovom slučaju.

Dačić je kazao da treba videti kakve će odluke biti donete u ovom slučaju, dodajući da je postupak u toku.

„Sigurno je da ćemo braniti interese naših građana svuda u svetu, uključujući i okolne zemlje“; rekao je on dodajući da ne postoje novi detalji u ovom slučaju.

Podsetimo, Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru

Sudija Jelena Stanišić tvrdi da ju je Sara Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Politika

strana 1 od 191 idi na stranu