FR: Uhapšen Srbin, "muljao" s falsifikatima i bitkoinima

Državljanin Srbije koji se smatra prevarantom međunarodnih razmera uhapšen je u Francuskoj, saopštili su izvori bliski pravosudnim organima.

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2018.

18:24

FR: Uhapšen Srbin,
Freeimages.com

Kako su naveli, on je uhapšen nakon što je pokušao da jednom južnokorejskom državljaninu u zamenu za dva miliona evra u bitkoinu da falsifikovane novčanice

Srpski državljanin čiji identitet nije saopšten, saslušan je u sudu u Nici i protiv njega je podignuta optužnica za prevaru u organizovanoj bandi, rekao je Frans presu njegov advokat Žerar Budu, i dodao da je njegov klijent u pritvoru dok se za njegovim saučesnikom još traga.

On je uhapšen 13. avgusta u jednom luksuznom hotelu u Kanu, gde je boravio neko vreme i živeo na visokoj nozi, vozeći luksuzni automobil i sa ručnim satom od oko 100.000 evra.

Žrtva je južnokorejski preduzetnik, vlasnik jedne kompanije bitkoina, sa sedištem u Singapuru. On je podneo žalbu 30. jula nakon što je primetio da je dobio fasifikovane novčanice od 500 evra.

Preduzetnika su pre transakcije vrbovali muškarci predstavljajući se kao investitori i nagovarali ga da uđe u posao vredan više od 500.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: