CG: Policija sprečila Amfilohija da održi službu

Policija Crne Gore i ove godine najpre je zabranila, a potom i onemogućila mitropolitu Amfilohiju da održi službu u Crkvi na Ivanovim Koritima.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 19.08.2018.

10:00

CG: Policija sprečila Amfilohija da održi službu
Screenshot

Služba je trebalo da se održi povodom praznika Preobraženja Gospodnjeg, javljaju Večernje novosti.

“Policijske snage su od rane preobraženjske zore bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima tako da sveštenstvo i verni narod nisu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Policija nema pravo, da svojim nezakonitim rešenjima grupicu samozvanaca proglašava za crkvu i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osećanjima pravoslavnih vernika. Uprava policije je dužna da u skladu sa zakonskim propisima na zakonit način predupredi i spreči ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, "od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu", kažu iz Mitrpolije, povodom još jedne zabrane vernicima i mitropolitu Amfilohiju da na Preobraženje održe službu, čime im je uskraćeno pravo na slobodu veroispovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: