Putin sa svadbe pravo kod Merkel – o Ukrajini, Siriji...

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.08.2018.

19:11

Putin sa svadbe pravo kod Merkel – o Ukrajini, Siriji...
Foto: Tanjug/AP/Micael Sohn

Pre dolaska u Berlin, ruski predsednik je boravio u Austriji, kao gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsel.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je EU da finansijski pomogne u obnovi Sirije kako bi se omogućio povratak nekoliko miliona izbeglica.

"Treba pojačati humanitarnu dimenziju u sirijskom konfliktu. Hoću da kažem da pre svega treba pojačati humanitarnu pomoć sirijskom narodu i da pomognemo regionu gde su izbeglice kako bi se vratile svojim domovima", rekao je Putin pre sastanka u dvorcu Mezerbeg kod Berlina s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Putin je podsetio da se po oko milion sirijskih izbeglica nalazi u Jordanu i Libanu, a oko tri miliona u Turskoj.

Merkelova, čija je zemlje primila nekoliko stotina hiljada izbeglica od 2015. godine, rekla je da je to potencionalno veliki teret za Evropu i dodala da treba učiniti sve što se može za njihov povratak. Nemačka kancelarka je dodala da je prioritet u Siriji da se izbegne humanitarna katastrofa.

Putin i kancelarka Merkel rekli su pre sastanka da nema napretka u rešavanju ukrajinske krize.

Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Nemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Posle sastanka nije predviđeno saopštenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: