"Pevao četničke pesme? Valjda bih se setio, nisam izlapeo"

Nakon koncerta koji je održao u Varaždinu Bajaga kaže za N1 da bi svirao i u Karlovcu, kada bi ga pozvali i ako to ne bi nikome smetalo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Navodi da cela ta priča sa otkazivanjem koncerta u Karlovcu zbog protesta "branitelja", nema veze ni s muzikom, a ni s njim.

"Špancirfest mi je jako draga manifestacija i ovaj grad ima istoriju i lep je. Dva puta smo svirali i ne znam koji put je bilo bolje", izjavio je za TV N1. Bajaga je, inače, na Špancirfestu već nastupao 2010. i 2015, a uoči ovogodišnjega nastupa u Varaždinu u Karlovcu je otkazan njegov najavljeni koncert i to zbog protesta hrvatskih "branitelja".

Upitan ima li šta da poručio "braniteljima", Bajaga je za N1 rekao da nema, da razume njihovo nezadovoljstvo ali i da on za to sigurno nije kriv.

Komentarišući to što "branitelji" tvrde da je u Kninu 1993. pevao četničke pesme, on kaže da je već mnogo puta rekao da "nikada nije pevao tu pesmu, da je nije ni čuo, a posebno je nije napisao".

"Valjda bih se setio, nisam toliko izlapeo. Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s muzikom, to su politički odnosi. Ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj", kazao je Bajaga.

Društvo

strana 1 od 176 idi na stranu