"Država koja nije sposobna da štiti svoje granice..."

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović kaže, povodom migrantske krize u BiH, da država koja nije sposobna da štiti svoje granice ne može da sačuva ni ostalo.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.08.2018.

12:29

"Situacija u kojoj postoji ogroman broj nelegalnih migranata pokazuje da zemlja nije u stanju da štiti svoje granice, a zemlja koja nije u stanju da zaštiti svoje granice - nesposobna je da zaštiti i sve ostalo", rekla je Cvijanovićeva u intervjuu za agenciju Tas.

Cvijanovićeva je kazala da je situacija sa migrantima u BiH haotična, da su oni prepušteni sami sebi, a kao dodatni problem je istakla to što nema koordinacije između struktura u okviru BiH. Nema podataka o broju migranata, ni koliko je njih ušlo, ni koliko ih je ostalo u BiH, iako to nije njihovo odredište, već države Evropske unije. "Poseban problem je to što, ako prihvatite te ljude i situaciju posmatrate kao čisto humanitarno pitanje, onda ostaje velika nepoznanica koliko dugo - meseci ili godina - će se oni zadržati na ovoj teritoriji", rekla je Cvijanovićeva. Ocenila je da je migrantska kriza za BiH, koja je nedavno preživela rat i prolazi kroz težak period, kada još nije ostvarila neke zavidne ekonomske ciljeve, to samo dodatni teret od nekoliko hiljada ili desetina hiljada ljudi za koje, kako je rekla, ne znate ni ko su, ni šta su, imaju li predistoriju koja je problematična s aspekta zdravlja ili bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: