Stanari Stepe: Pokušan nastavak radova na izgradnji crkve

Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović saopštilo da je proteklog dana ponovo pokušan nastavak radova na izgradnji crkve na problematičnoj parceli u naselju.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

11:35

Stanari Stepe: Pokušan nastavak radova na izgradnji crkve

"Otac Stojadin i Patrijaršijska upravna kancelarija, ne shvataju i dalje opasnost ovakvog delovanja - izgradnje crkve na silu i njenog nametanja stanovnicima ovog dela Beograda", navodi se u saopštenju.

Udruženje je dodalo da su nepoznate osobe bez propisanih oznaka i zaštitnih odela sa vozilima bez obeležja firme, tajno, skrivajući ga, unosili alat potreban za rad na gradilištu.

"Kada je pokušan nastavak izgradnje crkve, iznova je od strane stanara zaustavljena gradnja. Došlo je do ekscesa prilikom dolaska policije, jer su građani zatražili osnov legitimisanja, na šta im je zaprećeno 'bolom koji će osetiti prilikom pretresa'. Nakon smirivanja strasti zaslugom komandira, sve se vratilo u normalne i korektne tokove, koji su ostali takvi do kraja", navodi se u saopštenju udruženja.

Dodaje se da je ponašnje stanara bilo u skladu sa zakonom, a da je policija ostala na terenu u svojstvu faktora očuvanja reda i mira.

Udruženje je navelo da intenzivno rade na definisanju načina odbrane naselja Stepa Stepanović uz poruku da dalje nasilno sprovodjenje radova neće ostati bez odgovora.

"Posebno naglašavamo da država i dalje ćuti - što je nedopustivo. Upravo su državni i gradski čelnici umnogome doprineli ovakvom stanju u naselju. Posledica toga je da se u vreme odmora unosi nemir među građane, čak i tada se vrši atak na naša prava", naveli su iz udruženja i dodali da bez dogovora građana, crkve i države problem nikada neće biti rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: