BiH nastavlja kontrolu granica i priprema nove centre

BiH će nastaviti jačanje kontrole granice radi smanjenja broja ilegalnih migranata koji ulaze u tu zemlju.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

18:09

BiH nastavlja kontrolu granica i priprema nove centre
Foto: Thinkstock

To je zaključak sastanka Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH.

Ministarstvo sigurnosti BiH je saopštilo da je konstatovano da pritisak migranata na istočnu granicu BiH raste, ali i da pojačanja Graničnoj policiji BiH, koju pružaju Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH i policija Republike Srpske, daju rezultate.

To je, kako se navodi, vidljivo i po znatno većem broju odvraćenih migranata pri pokušaju ilegalnog ulaska u BiH.

Predsedavajući Štaba, ministar sigurnosti Dragan Mektić je rekao da je iz budžetske rezerve za troškove smeštaja i ishrane policijskih službenika izdvojeno oko 460.000 KM.

Štab je za narednu sedmicu najavio početak radova na rekonstrukciji objekata u Bihaću i Ušičku kod Sarajeva, dok se, kako je rečeno, istovremeno adaptira hotel Sedra u Cazinu, u kom su ili će biti smešteni novi migranti.

U Sedri se, inače, već nalazi 150 migranata, uglavnom porodice s decom, a iduće sedmice tu će biti smešteno još 50 osoba.

Štab je prihvatio da privremeni prihvatni centar bude u objektu „Agrokomerca“ u Velikoj Kladuši, a ministar Mektić je najavio da će uskoro posetiti ovu opštinu.

Na sastanku štaba je bilo reči i o jačanju kapaciteta Službe za poslove sa strancima BiH, a dogovoreno je i da zbog povećanog priliva migranata na području koje pokriva Terenski centar Bijeljina, ta služba organizuje rad i tokom vikenda, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: