Bivši direktor CIA odgovorio Trampu: "Neću se povući"

Predsednik SAD Donald Tramp ukinuo bivšem direktoru CIA Džonu Brenanu pristup poverljivim podacima, a nakon toga Brenan je poručio da se neće povući.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

00:50

Bivši direktor CIA odgovorio Trampu:
Foto: Thinkstock

"Ovo je deo pokušaja gospodina Trampa da naruši slobodu govora i kazni kritičare. Trebalo bi da užasno zabrine sve Amerikance, uključujući i obaveštajne prfesionalce, o ceni koju plaćaju kada progovore. Moji principi vrede mnogo više od pristupa podacima. Neću se povući", poručio je Brenan, prenosi Rojters.

Tramp je optužio Brenana da je zloupotrebljavao pristup poverljivim informacijama i da "seje haos i podelu" o američkoj administraciji, prenosi Rojters.

Tramp će, kako navodi Rojters, povući pristup poverljvim informacijama još nekim bivšim visokim zvaničnicima američke administracije.

Za sada imena nisu poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: