Nemački ambasador o izjavi Merkelove, neće o Ivanoviću

Ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Held rekao je da je nemačka kancelarka Angela Merkel bila jasna u svojim izjavama o korigovanju granica.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.08.2018.

15:22

Nemački ambasador o izjavi Merkelove, neće o Ivanoviću
screenshot

Kako je istakao, to vreme je prošlo zauvek.

On je to izjavio na konferenciji za medije, nakon potpisivanja Sporazuma sa Ministarstvom finansija o stvaranju novih radnih mesta u poljoprivredi, koji iznosi 6,5 miliona evra, prenosi portal RTK.

"Mislim da je ovaj kontinent preživeo dosta što se tiče granica u prošlim vekovima. Dakle, pokušajmo da popravimo život građana, bilo koje nacionalnosti i da zaboravimo na razmenu granica. Mislim da je to već završeno pitanje za svagda”, rekao je Held.

Na pitanje o procedurama istrage ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića Held nije hteo da odgovori, rekavši da “je dobra tradicija da se ne govori o istragama koje su u toku”.

Nemački ambasador je tokom ove konferencije govorio i o viznoj liberalizaciji za građane na KiM.

Rekao je da Nemačka pruža jasnu podršku liberalizaciji viza za Kosovo, ali nije želeo da prognozira datum kada će građani Kosova da putuju bez viza.

“Nadam se da će se liberalizacija viza desiti uskoro, što pre to bolje, ali ne bih rekao tačan datum, jer je to proces koji ne mogu ja da kontrolišem”, naveo je Held.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: