Đurić u saopštenju "nudi Arifiju pravnu pomoć"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je izjava šefa kosovske delegacije Avnija Arifija potvrda da Priština nema i nije nameravala da formira ZSO.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.08.2018.

13:33

Đurić u saopštenju

Reagujući na Arifijevu izjavu za Koha ditore da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije, Đurić mu je ponudio pravnu pomoć kako bi mu bio jasan Prvi briselski sporazum i ostali dogovore usaglašeni u Briselu.

"Arifi jeste nedavno uključen u taj proces, ali do sada je svakako imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala. Ukoliko je pročitao, a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni", naveo je Đurić, a prenela Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema navodima dnevnika Koha ditore, Vlada Kosova ocenila je kao lude zahteve iznete u zapisnicima upravljačke grupe za izradu Statusa ZSO i navela da se takve inicijative ne mogu naći u tom dokumentu.

Među zahtevima je i onaj za promenama Ustava Kosova kako bi se obezbedilo da ZSO ima izvršna ovlaščenja, prenosi Koha ditore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: