Arifi: Ludi zahtevi grupe za ZSO, a neće je ni biti dok...

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avni Arifi izjavio da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.08.2018.

11:34

Arifi: Ludi zahtevi grupe za ZSO, a neće je ni biti dok...
Ilustracija: Thinkstock

Oni su, naime, zahtevali da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

Arifi je za Koha ditore kazao da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, niti pre epiloga ideje predsednika Kosova Hašima Tačija o korekciji granica.

Koha ditore danas piše da je Vlada Kosova ocenila kao lude zahteve iznete u zapisnicima upravljačke grupe za izradu Statusa ZSO i navela da se takve inicijative ne mogu naći u tom dokumentu.

Vladi Kosova predati su zapisnici upravljačke grupe za period juni i juli u kojima stoji da se zahteva da u Statut budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i da se formuliše zahtev kojim bi se garantovalo da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

Među zahtevima je i onaj za promenama Ustava Kosova kako bi se obezbedilo da ZSO ima izvršna ovlaščenja. Kada se govori o Kosovu, u svim zapisnicima ono se naziva Kosovo i Metohija, što je u skladu sa Ustavom Srbije, ali u suprotnosti sa Ustavom Kosova, navodi se u tekstu Koha ditore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: