"Balkan je danas mnogo bezbednije mesto, a Crna Gora..."

Američki stručnjak za bezbednost Džastin M. Bišop, kaže da je Balkan daleko bezbednije mesto danas nego pre nekoliko godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

10:33

Ilustracija: Thinkstock

Crna Gora je, prema njegovim rečima, ulaskom u NATO odabrala pravi put ka stabilnosti i sigurnosti i učvršćivanju demokratije.

Bišop je u intervjuu za podgoričke Dnevne novine izjavio da postoje i oni koji ne žele jačanje odnosa Crne Gore sa Zapadom, ali da oni nemaju nikakvu alternativu koju bi ponudili zvaničnoj Podgorici.

"Te iste nacije mogu malo toga ponuditi po pitanju alternativnih političkih ili bezbednosnih rešenja koja mogu zadovoljiti želju Crne Gore da dobije pristup zapadnim tržištima i mogućnostima", tvrdi Bišop.

Prema njegovim rečima pristupanje Crne Gore NATO-u važna je prekretnica na putu ove države prema stabilnosti, demokratiji i sigurnosti u regiji poznatoj, kako kaže, pod nazivom “evropsko bure baruta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: